Wednesday, May 27, 2009

Dilema

27 May 2009 - Hari ni aku benar2 rasa x sedap hati.. Nature call x datang2 lagik.. kalo ikutkan 18/5 dan biasanya on time.. Bila aku check2 balik, last month terkena masa subur plak.. tu yg lagik x sedap hati.. kalo ikut last experience mmg akan lekat.. aku dah jarang mkn pil sbbnye kunun bleh kira sendiri.. kekdang naluri aku berkata YA mungkin lekat tp aku cuba tuk menafikan mebi sbb hormon x stabil.. sbbnye aku mmg blom ready.. Aqil plak baru nak masuk 1 tahun, blom puas aku bermain dengan dia.. kalo betullah YA akan jadilah seperti Harith n Nurin gap x sampai 2 tahun.. aku pon sebenarnya x mahu meneruskan teka teki nie.. berdebar , stress, takut , suka suma perasaan ada..

kat opis yg report bawah bos yg sama ada 6 org perempuan dan 4 darinye skarang sedang pregnant.. kekdang ada gak teringin nak peknen gak but too early... member2 aku suma suruh buat pregnancy test (PT).. which aku pun mmg nak tau result.. as my instinct kuat menyatakan YA..

balik dari kerja aku terus ke Watson mencari PT dan ingat nak test pagi esok.. tp aku cam nak tau result and dalam hati aku berharap akan keluar 1 line which will be -ve.. but it is not like i want.. it showed 2 line..

pas tu aku trus bukak "http://www.fortunebaby.com/chinesegenderpredictionchart.html" tuk gender and due date "http://www.fortunebaby.com/due-date-calculator.html" which every pregnancy aku akan refer kat sini and so far it's true.. nampak gaya Nurin akan dapat teman tuk bermain masak2.. insya allah akan lahir pada 23 Jan 2010, kemungkinan akan awal 2 minggu jugak.. hari ini aku 5 weeks and 4 days..

malam tu aku payah nak lelapkan mata.. byk benda dipikirkan.. aku menangis gak akhirnya, sbb i'm really not ready.. my husband tried to make me calm.. dia ckp jgn nangis, nanti bb sedih.. nanti kita pegi check.. dah start kena makan ubat nie.. thanks to my husband for supporting me as I knew he also not ready for this.. at last aku muhasabah diri dan menerima kehadirannya dengan hati yg terbuka... it same goes to Harith and Nurin last time which i'm not really prepared.. aku bersyukur dan gembira dengan kehadiran anak2 yg dikurniakan kerna merekalah penyeri , pengubat segalanye.. rezeki Allah jangan ditolak.. semoga semuanya OK...

10 comments:

Aryana & Adrienna said...

ccongrats ...dah nak masuk 4.....happy 4 u .....rezeki tu ...kiter jer lmbt ...padahal kawin awal dr awk ....takper terima apa sajer pemberian tuhan .....

Hana said...

terima je rezeki tuhan beri mauze... lama-lama awak ok la tu,just terkejut je tu...

nik_raihan said...

waa.. mauze.. congrates! jangan pikir bukan2. tu rezeki Allah bagi. you should appreciate it! jaga diri dan baby elok2. aqil dah jadi abang la ekkk

fara.am said...

jeles le plak, aku pon nak! huhuhu

Anonymous said...

Mauze,

Tahniah .. jgn laa sedey2. Insyallah setiap anak tu ada rezekinya. Hehe.. hope nak join skali tp tgu laa kot ada rezeki.

Mus5H

SASMYN'S BLOG said...

thanks guys.. hope everythins is ok..

ellyn said...

yeah...welcome to da club..congrats. Kita ni tgh dok tunggu nak admit dis monday.Hopefully everything gonna be ok.

julie said...

congrates mau...kita tumpang happy..kita pun teringin sgt nak peknen lagi tapi mcm tak ready.apa2 pun congrates utk mau & azam

yusmirdah said...

wahhh ada berita baik rupanya... diam2 berisi.. congrates & take care! :)

Diana Sulaiman said...

congrats mau.. kite tumpang happy...